Rösticroutons met camembert en geroosterde balsamicovijgen
30 min bereidingstijd
5 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de vijgen schoon en snijd ze in kwarten. Schep de vijgen om met de balsamicoazijn en leg ze op de bakplaat.
- Bak de vijgen in de voorverwarmde oven in 5 minuten sappig. Bereid intussen de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de camembert in plakjes.
- Leg de röstirondjes in kransvorm op een schaal. Verdeel er de camembert over en leg de geroosterde vijgen erop. Bestrooi met tijmblaadjes en peper naar smaak.
- Zo’n schaal belegde rösti maak je in een handomdraai. Rooster de vijgen alvast eerder en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Zo hoeven alleen de röstirondjes nog warm en knapperig gebakken te worden.
- Tip: Ook lekker met brie, buffelmozzarella of roquefort.
- Tip: Ook afgekoeld zijn belegde rösticroutons een heerlijk feesthapje!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 375 kcal
- 19 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 37 g koolhydraten
- 13 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen